OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Okulumuz 1993 yılında Sayın Ahmet TAYTANLI ve eşi emekli öğretmen İlhan TAYTANLI tarafından yaptırılmıştır. 1994 yılından itibaren Taytanlı İlhan İlkokulu olarak eğitim-öğretime başlamıştır. 1997 yılının şubat ayında yapımına başlanan  yeni bina,1999 yılı Eylül ayında tamamlanmıştır.

Okulumuz 2011-2012 Eğitim Öğretim Yılı'na kadar ilköğretim okulu olarak faaliyetine devam etmiştir. 4+4+4 dönüşümünden dolayı 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı´ndan itibaren okulumuz ; ilkokul olarak eğitim öğretim faaliyetlerine devam etmektedir.

1994 yılında okulumuza Kurucu Müdür olarak atanan Sabahattin ÇATAL , 2010 yılına kadar okul müdürümüz olarak görev yapmıştır. 2010 yılından itibaren Yener TEKİN  okul müdürü olarak atanmış ve 2014 yılına kadar görev yapmıştır.  2014- 2023 tarihinde okulumuzda Okul Müdürü olarak atanan Davut IŞIK görev yapmıştır. 2023 tarihinde okulumuza Okul Müdürü olarak atanan Evra Seda SATAN görev yapmaktadır.

OKULUMUZU YAPTIRAN HAYIRSEVERLER

Ahmet TAYTANLI(1918-2009)

27.5.1918 tarihinde Manisa'da doğmuştur. İlköğrenimini Manisa'da tamamladıktan sonra öğrenimine İzmir'de devam etmiş, şimdiki adı Namık Kemal olan erkek lisesinden mezun olmuştur. Yüksek öğrenimini Ankara Maliye Yüksek Okulu'nda tamamlamıştır. Çalışma hayatına Siirt Gelirler Müdürlüğü'nde başlamış, Denizli ve İzmir vergi dairelerinde  müdür yardımcısı olarak çalıştıktan sonra 1969 yılında emekli olmuştur.

Ahmet TAYTANLI emekli olduktan sonra ticaret hayatına atılmış,1995 yılına kadar tavukçuluk sektöründe çalışmıştır. Yaşamı boyunca birçok öğrenciye eğitim yardımı yapmış, 1994 yılında eşi emekli öğretmen İlhan Taytanlı ile birlikte bir okul yaptırarak eğitime verdiği değeri bu destekle taçlandırmıştır.

İlhan TAYTANLI

5.5.1924 tarihinde İzmir Alaçatı'da doğmuştur. İlköğrenimine Çeşme'de başlamış, ilköğretim Müfettişi olan babasının görevi nedeniyle İlk ve orta öğrenimini İzmir'in değişik ilçelerine tamamladıktan sora İzmir Kız Lisesinden mezun olmuştur. Yüksek öğrenimini Gazi Eğitim Enstitüsünde yapmıştır.

Çalışma hayatına Yozgat Boğazlayan'da başlamış, sırasıyla ödemiş ve İzmir'de çalıştıktan sonra 1976 yılında İzmir Karataş Lisesinden emekli olmuştur. İzmir'de yaşantısına devam etmektedir.

Yayın: 01.09.2015 - Güncelleme: 02.11.2023 00:09 - Görüntülenme: 3331